Artistas en BODY & GAMES. I..S

Tercera entrega:

ISABEL BANAL, LAURA LLANELI, LUKAS KEIJSER, RAFEL G. BIANCHI, SANDRA MARCH

ISABEL BANAL. BODY & GAMES

De Visita Obligada I, II, III, 2013-2014

Edicions de samarreta, llapis i tira de postals

En la part frontal de la samarreta es reprodueixen, a mida real, una sèrie de guies turístiques de Roma. Aquestes guies contenen “tota la informació i imatges” de la ciutat. Així, parodiant les samarretes que es poden trobar a les botigues de souvenirs, aquesta peça conté i ens permet portar a sobre la ciutat sencera.

El llapis és una referència a l’acte de dibuixar i d’escriure, accions que vaig realitzar diàriament a Roma amb el projecte Tutta Roma i que demanaven temps i atenció. La frase impresa en cada un ens remet a un lloc emblemàtic de la ciutat i vol evidenciar la rapidesa del consum d’aquests espais i de les seves imatges.

La imatge del Coliseu és omnipresent a Roma; possiblement és el seu monument més reproduït. Aquesta tira de postals fa palesa aquesta presència i a la vegada juga amb el tema del canvi d’escala. D’aquesta manera es crea una relació entre el Coliseu i la mà en cada una de les fotografies. Acompanya a les postals una cita extreta de Viatge a Itàlia de J.W. von Goethe en la que parla de la grandiositat d’aquesta ruïna.

Figures Carregades, Samarreta, 2006

Samarreta realitzada a partir d’una col·lecció de retalls de personatges carregats, extrets de diferents diaris i revistes, que porto temps recollint, amb la voluntat de parlar de les càrregues, tant a nivell material (tot allò que cal traginar per a viure, per necessitat o per pur consumisme), com a nivell metafòric (pensaments, vivències, records, etc.), i de crear un diàleg entre les figures impreses i la persona que es posa la samarreta en el seu dia a dia, ja que de ben segur serà una més d’aquestes figures carregades.

Figures carregades, Figures d’escaiola, 2002

Una sèrie de personatges en miniatura, concebuts com una relectura de les figures del pessebre popular on normalment apareixen dones i homes carregats amb diversos productes del treball agrícola i artesà, en aquest cas traslladen d’un lloc a l’altre contenidors actuals: bosses de paper o de plàstic, una caixa de cartró, un bidó d’aigua, un carret de la compra, un motxilla, etc. 

+info Isabel Banal: www.isabelbanalx.com

LAURA LLANELI. BODY

Gnossienne nº1 by Erik Satie

Interpretation of the Gnossienne nº1 by Erik Satie changing the time parameter. I follow the score and the dynamics but the time of the piece is not the length of the notes. Time depends on the length of the sound of each note when touched, until the sound of a note or chord is completely extinguished, I will not touch the following. So time is variable depending on the room, the listening and the piano.

To listen the hole piece:
http://laurallaneli.bandcamp.com/album/gnossienne-n-1

The blue publication has been by Los Tambores.

+info Laura Llanelli: www.laurallaneli.com

Video de la exposición “Me llamo Erik Satie, como todo el mundo” en Valparaiso Chile, 2016.

LUKAS KEIJSER. BODY

Lukas Julius Keijser es un performer de la serigrafía con base en Berlín. Desde 2008 ha trabajado extensamente con el proceso de serigrafía, impresión en papel, tela, madera, vidrio y otras superficies planas. Desde 2011 tiene su propio taller de serigrafía en Berlín y sus piezas generalmente se elaboran con materiales reusados o reciclados.

Los temas principales de Keijser son la comunicación, la familia, Internet y las culturas mainstream, underground y trash, explorando las fronteras entre arte y no arte.

+info Lukas Keijser: www.lukasjulius.nl

Nouveau Riche in Five Minutes, 2015-16

Performance de serigrafía donde los visitantes obtienen nombres de marcas de lujo impresas en prendas que traen.

This Was a Contemporary Moment, 2014

es una intervención donde a todos los visitantes a un evento artístico se les estampa la frase “fue un momento contemporáneo”.

RAFEL G. BIANCHI. GAMES

Retallables

Cotxe Oficial (instruccions i lamina), 2004

coche-oficial-making-offcoche-oficial-limosina

MAC (instruccions i lamina), 2004

macmac-making-off

+info Rafel G. Bianchi en la Galeria Nogueras Blanchard/artist

SANDRA MARCH. GAMES

FELT FELT, poc o molt va anar així, 2010

El projecte tracta de narrar la vida dels meus pares a partir d’una metàfora visual i escultòrica. Plantejo la construcció de l’obra a partir del referent de l’ofici familiar: una polleria. Aquesta elecció no és gratuïta. El fet de materialitzar un espai en el que s’hi trossegen animals morts, té la voluntat de reflectir la duresa de la vida de dues persones, tot i que alhora es suavitza amb l’ús d’un material tou com a base per a la realització de la peça. Els productes que s’hi trobaven, han estat elaborats amb feltre cosit. En les etiquetes dels preus, hi relato una biografia sintetitzada dels meus progenitors. D’altra banda, les peces producte del especejament dels pollastres, porten impreses unes dates que es vinculen amb dues cronologies paral·leles: dies assenyalats de la vida dels meus pares, la Maria i el Joan; i esdeveniments destacables de la Historia d’Espanya.

Anatómica V. Moving Body Games, 2011

Fins al segle XIX les figures dels dibuixos dels llibres i manuals d’anatomia, adoptaven postures serenes i equilibrades mostrant una musculatura en repòs. Al llarg d’aquell segle, l’augment dels estudis sobre el comportament mecànic dels músculs es va traduir en l’àmbit artístic en un interès per la catalogació dels moviments possibles que podia adoptar el cos humà. Es presenta en 3 visors 3d, 12 x 10 x 9 cm. amb 7 dibuixos cadascun.

MANI-Game / DEM-Game, 2014

Les protestes i les manifestacions són elements fonamentals d’expressió ciutadana en qualsevol democràcia saludable, però sovint es poden convertir en quelcom pesat i avorrit per a tots els involucrats. El MANI-Game / DEM-Game, és un joc que la policia i els manifestants poden jugar plegats per passar el temps o accelerar el procediment. Dos daus: un amb accions per als manifestants, l’altre amb accions per a la policia. Com acabarà la protesta? 

march_manigame
Mani-Game Dem-Game, 2014 Set de dos daus 15€, http://www.sandramarch.com

Que nos zurzan, 2016

Que nos zurzan es una performance lligada a un projecte més ambiciós, que busca emprar les ferides com a forma de comunicació, i com a mitjà per compartir experiencies viscudes.

+info Sandra March: www.sandramarch.com

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s